duminică, 6 octombrie 2013

Ce face România de cutremur?

Simplu: Nu am să mă leg de ce face fiecare în bârlogul propriu. Fiecare om are drerptul la panică după propria rezistență, educație și credință.

Ce văd eu e ce face media. Televiziunile sună la toți specialiștii și clarvăzătorii din portofoliu. Specialiștii, mai puțini de felul lor, ajung să facă tururi complete, adică să stea câteo emisiune în fiecare studiou (unii reușesc să fie și simultan în direct pe câte două televiziuni, ceea ce e deja sf).

Moderatorii pun aceleași întrebări tâmpe pe care le'au pus și la precedentul cutremur (gen: de ce ne'a prins iar cutremurul nepregătiți? sau Care sunt zonele cele mai vulnerabile din București? De ce au zis cei de la fizica pământului doar 'că s'ar putea să apară replici'' adică vezi Doamne de ce nu ni se dau informații precise etc...

Mărmurenii și Radulienii ne spun iarăși că nu se poate previziona, dar noi tot nu'l credem și îl mai iscodim puțin....

Dar, cel mai important: Primarul general convoacă la prima oră (ÎNTOTDEAUNA LA PRIMA ORĂ) o ședință operativă în care se discută evident, procedurile de urmat în caz de cutremur... care cutremur va fi peste doi trei ani când o să fie alții la primărie, alții lka minster și procedurile nu vor mai fi... dar nu'i nimic, va fi sigur, la prima oră, o nouă ședință operativă.

Morala? A zis'o un ingineraș (mai necunoscut pe la tv): noi discutăm despre cutrmur, în loc să discutăm despre clădiri (care altminteri, pot fi tratate și în ședințe ordinare...)

Niciun comentariu: