sâmbătă, 5 octombrie 2013

Back de back sau I'm back pe bune!




Mă întorc la politichie într'o vreme în care mainstreamul intelectual zice cam așa:

Problema număru unu a României e Voiculescu și Antena 3... La aceste două nume proprii se asezonează alte două substantive comune: securist și manipulare și două trei adjective cum ar fi împuțit, securist și abjectă... asta în timp ce un alt securist împuțit ceaușist care ocupă prima poziție a statului Român și alte manipulări abjecte ce se plimbă la fel de liber pe piață ca și prima menționată NU REPREZINTĂ NICIO PROBLEMĂ.

A doua problemă a României este Roșia Montană, dar nu prin prisma controversei poluare vs. locuri de muncă ci prin prisma ideii: CEA MAI PROASTĂ VARIANTĂ POSIBILĂ E CEA PE CARE O SUSȚINE ANTENA 3 (oricare ar fi ea). În consecință proiectul poate fi și bun și rău după cum bate vântul și oricum chiar dacă e bine că noi ne opunem proiectului, liberalii e rău că se opun și dacă totuși e bine, e pentru că au fost șmecheri și au simțit momentul.

A treia problemă a României este justiția, prin justiție înțelegând doar ce spune, DNA, CSM (în formulă completă) și cu voia dvs. ultimele pe listă, Monica Macovei și Comisia Europeană. De asemenea, justiție e dacă e condamnat Voiculescu și Antena 3, dacă nu sunt condamnați susnumiții, e ''controlul justiției''... și problema e deci dacă se săvârșește sau nu condamnarea...
(Paradoxul e că pe de'o parte e atâta justiție și dreptate și tot atâta minciună și manipulare la antene că nu'nțeleg de ce nu prinde justiția asta pe manipulare și pe minciună să le închidă pe ele nu pe patron și pe televiziune. Mai iegzact, di ce nu se duc ăia de invocă minciuna și manipularea să le dovedească în justiția asta care (cică) este și astfel să se facă dreptate )

În fine, ultima chestiune, care (sper) încă nu e o problemă a României, ci doar o buclă de logică e următorul mix de principii: dacă ești antibăsist ești cu ponta (deși judecând după cine și ce a semnat aș zice că mai degrabă trebuia să fie invers...) toți sunt niște ticăloși, deci e irațional să'l vezi pe Băsescu vinovat pentru starea României și oricum, oricâte suceli, răzgândiri, incoerențe, grobianisme și încălcări ale democrației ar putea fi probate cu imagini televizate unora sau altora tot Antonescu e cel mai prost, mitocan, incosecvent, mârșav și nedemocrat politician... Ponta e mai rațional totuși și parcă, decând coabitează cu președintele, nici plagiatul nu mai e ce'a fost... un subiect așa de inflamant...

Morala: așa se face că _campionii capitalismului și libertății nu mai încap de faptul că o entitate capitalistă privată și liberă stă mai bine pe piață... adică e bine cu piața liberă, e bine să zipăm dar nu e bine să auzim opinii contrare că nu mai e democrație!

Niciun comentariu: